Omet navegació

Creences, actituds i emocions

Currículum

  • Desenvolupament de la curiositat, la iniciativa, la perseverança i la resiliència cap a l’aprenentatge de les matemàtiques.
  • Gestió de les emocions que intervenen en l’aprenentatge com l’autoconsciència i l’autoregulació.
  • Desenvolupament de la flexibilitat cognitiva per acceptar un canvi d’estratègia quan sigui necessari i transformar l’error en una oportunitat d’aprenentatge i al seu torn, interpretar cada problema resolt com una oportunitat per generar noves preguntes.

Proposta transversal als quatre cursos de l’ESO

  1. Curiositat i interès envers el coneixement matemàtic.
  2. Implicació i iniciativa en activitats matemàtiques, siguin escolars o organitzades per entitats externes.
  3. Consciència de l’aprenentatge matemàtic que es va fent i de com es va aprenent.
  4. Autoconfiança en les pròpies possibilitats respecte al treball matemàtic i perseverança i resiliència en el seu aprenentatge.
  5. Convicció que tothom pot reeixir en el treball matemàtic, s’ha de superar qualsevol idea limitadora, independentment del context sociocultural i personal; cal tenir en compte especialment la perspectiva de gènere.
  6. Constància en la resolució de problemes, cal establir i millorar estratègies de manera creativa i flexible, així com valorar els resultats en el seu context.
  7. Consciència que en la resolució d’un problema emergeixen emocions diverses, gratificants o angoixants, la gestió de les quals és rellevant per assolir la solució.
  8. Satisfacció per l’èxit en la resolució de reptes matemàtics, cal interpretar-lo com una oportunitat per generar noves preguntes.
  9. Acceptació de l’error en l’aprenentatge de les matemàtiques, s’ha de veure com una oportunitat per aprendre més, en comptes d’un obstacle.
  10. Assumpció del fet que el raonament és un component imprescindible en les matemàtiques.
  11. Valoració de la importància d’utilitzar correctament les representacions i el llenguatge matemàtic per a una bona comunicació.
  12. Interès per establir connexions entre conceptes matemàtics, amb altres disciplines i per analitzar i comprendre el món amb una mirada matemàtica.
  13. Apreciació de l’interès dels processos de modelització com a forma atractiva d’enllaçar les matemàtiques amb la realitat sobre la qual es vol actuar.
  14. Gaudi del plaer de resoldre reptes propis de la matemàtica recreativa.
  15. Valoració d’aportacions matemàtiques realitzades per persones, dones i homes, en llocs diversos i en diferents moments de la història.
  16. Percepció de la matemàtica com una part crucial del patrimoni cultural de la humanitat, tant per la seva funció instrumental com per l’harmonia, bellesa i potència del seu cos de coneixement.

Creado con eXeLearning (Ventana nueva)